Utbud & tjänster

Böcker & tidningar

På biblioteken i Korsholm finns ett varierat utbud av böcker, ljudböcker, e-böcker, film, musik och tidskrifter för alla åldrar och intressen. Hittar du inte det du söker finns det möjlighet till fjärrlån från andra bibliotek. Läs mera om fjärrlån genom att klicka på länken till höger.

Biblioteken erbjuder ett stort antal tidskrifter att läsa och låna. Lånetiden är 14 dagar, förutom senaste numret som endast kan läsas i biblioteket. Vid huvudbiblioteket finns också ett urval av både svensk- och finskspråkiga dagstidningar, både lokala och rikstäckande.

Tidningsläsesalen för dagstidningar är öppen från kl. 8 på vardagar (lördagar kl. 10) fram tills att biblioteket stänger.

En förteckning över bibliotekens tidskrifter finns i högermenyn.

Datorer & wifi

På huvudbiblioteket samt på biblioteken i Kvevlax, Replot och Solf kan du använda någon av våra datorer. På huvudbiblioteket finns ett trådlöst nätverk. Lösenord till det trådlösa nätverket fås från lånedisken.

E-material

E-materialet når du genom att klicka på rubriken E-böcker i menyn högst upp. För att låna e-materialet krävs lånekort och pin-kod till något av Fredrikabiblioteken.