Utbud och tjänster

Biblioteken i Nykarleby erbjuder ett mångsidigt utbud av böcker, tidningar, e-böcker och andra medier. På stadsbiblioteket kan du både använda bibliotekets kunddatorer och surfa trådlöst på din egen dator eller surfplatta. Vi som jobbar på biblioteken i Nykarleby gör vårt bästa för att du som kund ska få dina läs- och informationsbehov tillfredställda.

Astasalen

Bibliotekets samlingssal kan hyras för möten och olika evenemang under bibliotekets öppethållningstider. Här finnsmodern IT- och ljudteknik samt hörselslinga. I anslutning till salen finns också ett minikök. Hyran är 25 € / h (15 €/h för handikappgrupper).

 1. Nykarleby stadsbiblioteks digitaliseringstudion

  Skrivet av: Biblioteken i Nykarleby

  Digitaliseringsstudion är öppen för bibliotekets kunder. Självbetjäning gäller för digitaliseringen! Fråga personalen om du vill boka tid eller vill veta mera om vår studio!

 1. Äppelhyllan

  Skrivet av: Biblioteken i Nykarleby

  Äppelhyllan är en plats i biblioteket där barn kan hitta medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Alla barn är olika och läser på olika sätt, därför finns Äppelhyllan. Besök Äppelhyllan i Nykarleby stadsbibliotek!

 1. För lärare och daghemspersonal

  Skrivet av: Catrin Wiik

  I Nykarleby är samarbetet mellan biblioteken, skolorna och daghemmen mycket viktigt. Vi på biblioteken försöker stöda ert arbete på olika sätt.

Astasalen
Astasalen

Digistudion
Digistudion

Äppelhyllan
Äppelhyllan vid Nykarleby stadsbibliotek

Handikapplitteratur
Specialsamlingen kring specialpedagogik och handikapplitteratur.

Lästeven
Vår läsTV är ett bra läshjälpmedel i tidningsläsesalen.