Cirkeln

En riktigt spännande bok som avnjuts bäst med en kopp te under en mörk vinterkväll.

Den här boken utspelar sig i Engelsfors, staden som många skulle beskriva som en av de tråkigaste städerna som finns. Allting är så lugnt och stilla, inget spännande händer.

Men efter att Elias, en elev i Engelsfors gymnasium tar livet av sig i en av skolans toaletter förändras allt. I alla fall för de sex tjejerna Rebecka, Minoo, Anna-Karin, Ida, Linnéa och Vanessa.

Under en natt då månen färgats oförklarligt röd samlas de sex tjejerna i den gamla folkparken. De har ingenting gemensamt och känner knappt varandra, men snart kommer de tillsammans stå inför deras livs största äventyr. För det är de som är De utvalda, de som ska rädda Engelsfors och världen. Men för att rädda världen får de inte lämna varandras sidor.

Efter nattens möte kommer de aldrig att se världen på samma sätt de gjort förut. De kommer inte att vara de personer de varit. Och Elias självmord kommer inte längre vara ett självmord.

På ett detaljrikt och intressant sätt beskriver Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren personligheten för varje karaktär. Vem man än är kan man hitta en karaktär som liknar sig själv. Fast boken är en fantasy bok finner man väldigt mycket verklighet i den också. Förutom de magiska problemen så stöter tjejerna också på vanlig tonårs dramatik, t.ex. kompisproblem, mobbning och hjärtesorg.

En riktigt spännande bok som du inte kan slita dig ifrån.

Taggar:

Tipsat av: Prao vid Nykarleby stadsbibliotek den 31 januari 2019