Lena Frölander-Ulf: Pappa, jag och havet

03 december måndag
31 december måndag
2018-12-03 till 2018-12-31.

Utställning i december på Stadsbiblioteket i Jakobstad.

Lena Frölander-Ulf, född 1976, är en finländsk barnboksförfattare och illustratör som bor och arbetar i Helsingfors.

Pappa älskar havet. Allra mest älskar han att köra båt. Då vill han åka omkring hela dagen och hälsa på folk vi inte känner. "På Ytterön finns en massa roliga barn!" säger pappa. Jag tycker inte om att åka omkring hela dagen och hälsa på folk vi inte känner. Och jag är rädd! För vågorna. För tången. För slemmiga gäddor med gula ögon och vassa tänder".

Man kan ha en pappa som är social fast man själv är blyg. Istället för att leka med främmande barn kanske man hellre går iväg med sin hund och sin leksaksbåt. För att leta efter vackra stenar. Och där, under vattenytan, simmar en gädda som letar efter en moster och det firas fest med dämpad musik. Ett party man går på bara om man vill. Det slemmiga kanske inte är så farligt ändå?

Lena Frölander-Ulfs "Pappa, jag och havet" är en fristående fortsättning på "Jag, Fidel och skogen". Båda är bilderböcker om sommarparadiset ur barnets synvinkel.