Vad är Äppelhyllan?

Alla barn behöver böcker!

Ett äpple är både gott och nyttigt - böckerna i Äppelhyllan är både roliga och nyttiga.

I Nykarleby stadsbibliotek finns sedan år 2008 en Äppelhylla med specialmaterial.

Upptäck specialmaterialet i Äppelhyllan. Se vilka böcker som talterapeuter rekommenderar, vilka lättlästa böcker som passar 7-10 åriga läsare och hitta nya lättlästa böcker för 10-12 åringar. De äppelmärkta böckerna i Nykarleby stadsbibliotek är vanliga böcker som hittas på de flesta bibliotek.

Mera info om Äppelhyllan i Nykarleby hittar du i kolumnen till höger.

Appelhyllan i Nykarleby
Det pigga och glada äpplet på Äppelhyllan i Nykarleby har tillverkats av Malin Klingenberg.

Länkar:

Äppelhyllan i Nykarleby presentation från Finlands svenska biblioteksdagar i Helsingfors 24.05.2018.

Barnens bibliotek här hittas tips om Äppelhyllan för bibliotek

1. Äppelhyllan

Skrivet av: Biblioteken i Nykarleby

Äppelhyllan är en plats i biblioteket där barn kan hitta medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Alla barn är olika och läser på olika sätt, därför finns Äppelhyllan. Besök Äppelhyllan i Nykarleby stadsbibliotek!