Äppelhyllan

Äppelhyllan är en plats i biblioteket där barn kan hitta medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Alla barn är olika och läser på olika sätt, därför finns Äppelhyllan. Besök Äppelhyllan i Nykarleby stadsbibliotek!

Detta hittar du på Äppelhyllan i Nykarleby

ABC- och 1-2-3 böcker
ABC-123

Böckerna lämpar sig för alla barn men är placerade så att de ska vara lätta att hitta

 

   

  

    

Böcker med teckenstöd, BLISS och Pictogram

Biblioteket har också några böcker med teckenstöd eller symboler som stöder tecken.

Teckenstöd

Talterapeuten rekommenderar
Talterapeuten rekommenderar

Logopeder i samarbete med bibliotek har gjort upp förslag på böcker som lämpar sig om man behöver träna upp sitt språk. "Språkpiller" lämpar sig för alla barn!

      

Taktila böcker och flanosagor

Taktila böcker är "känselböcker" med punkter och figurer i olika material att känna på. Flanosagor är figurer för flanotavlor till en medföljande saga. Du kan spela teater till sagan eller göra din egen saga.

Taktila bocker

Funktionshinder
B
arnböcker som behandlar specialområden

Ämnesinriktade barnböcker om funktionshinder, handikapp och autoimmuna sjukdomar. Här hittas barnböcker som handlar om barn med celiaki, allergier och typ 1 diabetes. 

    

  

  

Kompisböcker

Kompisböcker

Bilderböcker vars innehåll tangerar socialt samspel, känslor, kommunikation och sociala koder finns också på Äppelhyllan. De här böcker finns på Äppelhyllan just för att de ska vara lätta att hitta när de frågas efter.

  

Multimedia, talböcker och bok+daisy

På Äppelhyllan finns också våra böcker och småtryck innehållande ljudbok, musik-cd eller dvd-skiva. Även ett litet antal talböcker och bok+daisyböcker finns på vår Äppelhylla.

 

   

Lättlästa böcker för barn- och unga

Stadsbibliotekets äppelmärkta lättlästa böcker för unga och tonåringar har egna hyllor.

   

  1. Låna en Äppelkasse!

    Skrivet av: Johanna Häggblom

    Äppelkassar är väskor som innehåller böcker och andra användbara saker som kan vara till hjälp i barnens läsutveckling. Väskorna har olika teman och vem som helst får låna dem.

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Biblioteken i Nykarleby den 18 maj 2018