Palvelut ja e-resurssit

Tarjoamme monipuolisia palveluja!

PALVELUT JA E-RESURSSIT

Pääkirjastossa on monipuolinen valikoima kirjoja, elokuvia, musiikkia ja lehtiä.

Kirjastossa on tarjolla myös:

  • Asiakastietokoneita internetin käyttöä ja tiedonhakua varten sekä ilmainen wi-fi.
  • Mahdollisuus mustavalkoisiin kopioihin/tulosteihin.
  • Pääkirjastossa voi käyttää skanneria.
  • Pääkirjastosta voi lainata sähkönkulutusmittarin, laina-aika on kaksi viikkoaNärpiön kaupunginkirjasto tarjoaa nyt asiakkailleen sähköisiä sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. PressReader on sovellus joka sisältää yli 5000 lehteä 100 maasta ja 60 kielellä.

Kun käytät PressReader-sovellusta voit ladata lehtiä omaan älypuhelimeen, tablettiin tai kannettavaan tietokoneeseen. Kun olet ladannut tietyn lehden numeron se jää laitteeseen kunnes itse poistat sen. Sen jälkeen kun olet käynyt kirjastossa voit vielä 72 tunnin ajan ladata lisää lehtiä laitteellesi. PressReaderia varten on langattomia verkkoja pääkirjaston lisäksi myös Yttermarkin, Ylimarkun ja Pirttikylän kirjastoissa.

Tee näin:

  • Lataa ilmainen PressReader-sovellus laitteellesi
  • Yhdistä laitteesi kirjaston langattomaan verkkoon Guest

Salasanan saat kirjaston henkilökunnalta.

  • Avaa PressReader ja lataa suosikkilehtesi laitteellesi

Närpiössä puhutaan paljon kieliä ja tämän vuoksi on ilo kertoa että PressReader-sovelluksen avulla löytyy ilmaisia lehtiä muun muuassa seuraavilla kielillä: ruotsi, suomi, englanti, bosnia, kroatia, arabia, latvia, venäjä, hollanti, espanja, thai ja vietnami.


 

Voit lainata suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä e-kirjoja, suomalaisen e-kirjapalvelun Ellibsin kautta.

Ellibsin e-kirjoja voi ladata tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Osaa e-kirjoista on mahdollista lukea myös online-tilassa eli verkkoyhteydellä ilman lukuohjelman lataamista.

Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa.

Kauno- ja tietokirjallisuuden lainaaminen Celiasta on täysin maksutonta. Vuosittain Celia tuottaa saavutettavaan muotoon eli mm. ääni- ja pistekirjoiksi noin 30 % kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Tällä hetkellä valikoimassa on noin 40 000 eri äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkosta.

Kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi Celia valmistaa oppikirjoja saavutettavassa muodossa peruskouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin sekä kurssikirjoja korkeakouluihin.

 

Luckan on pääkirjastossa joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 12-16.