Palvelut

Pedersören kirjasto

Internet

IInternetiä voi käyttää Pännäisten, Purmon ja Yli-Ähtävän kirjastoissa. Aian voi varata enintään kahdelle henkilölle tunniksi kerrallaan. Jos kukaan muu ei ole varannut aikaa sinun jälkeesi, voit jatkaa varaustasi vielä tunnilla. Tarvitset kirjastokortin, ja lisäksi sinun on osattava käyttää Internetiä. Edellytämme, että noudatat voimassa olevia netikettisääntöjä. Omia levykkeitä ei sallita. Palvelu on maksuton, tulosteista veloitamme 0,20 €/A4.

Kopiot

Pännäisten,  Purmon ja Yli-Ähtävän kirjastojen kopiointikoneet ovat yleisön käytettävissä. Sinun edellytetään noudattavan yleisiä copyright-määräyksiä. Itsepalvelu. Kopiot maksavat 0,20 €/A4, 0,40 €/A3. 

Kirjatalletukset

Koulut, vanhainkodit ja päiväkodit voivat tilata kirjastolta n. 6 kuukauden kirjatalletuksia. Tilaaja noutaa ja palauttaa talletukset.

Kotipalvelu

Jos asiakas ei itse pääse tulemaan kunnan kirjastoon, hän voi anoa kirjastolta kotipalvelua. Asiakas soittaa ja tilaa toivomansa kirjat, ja joku kirjaston henkilökunnasta tuo ne asiakkaalle sovittuna aikana 

Äänikirjat, Daisy

Daisy on cd-r-levylle tallennettu digitaalinen äänikirja henkilöille, joilla on jonkinasteinen lukemiseste, esim. näkövamma tai dysleksia, tai jotka eivät kykene pitelemään kirjaa. Sen voi lukea tietokoneella, johon on asennettu Daisy-kirjojen kuunteluohjelma, tai erityisellä Daisy-kuuntelulaitteella.. Daisy eroaa kasettiäänikirjasta siten, että levyllä voi siirtyä suoraan tiettyyn lukuun tai kappaleeseen. Voit myös lisätä kirjaan kirjamerkin tai tehdä alleviivauksia. Daisy-äänikirjoja voi myös lukea cd-soittimilla, joissa on mp3-kuuntelumahdollisuus, mutta tällöin Daisy-kirjojen kaikkia ominaisuuksia ei ole mahdollista hyödyntää.

Asiakkaalla on kaksi mahdollisuutta: hän voi itse rekisteröityä Celian asiakkaaksi, jolloin Daisy-kirjat lähetetään suoraan kotiin. Celian asiakkaalla on mahdollisuus lainata Daisy-kuuntelulaite. Celian henkilöasiakkaana sinulla on myös mahdollisuus liittyä kirjakerhoon, jolloin sinulle lähetetään automaattisesti kirjoja toivomuksesi mukaan. Toinen vaihtoehto on se, että kirjasto välittää sinulle Daisy-kirjoja.

Lisätietoja saat Celian kotisivulta tai Pedersören kunnankirjastosta.

Langaton yhteys

Pännäisten kirjastossa on langaton yhteys.

Kansalaisaloite  /  Adressi
 
Kirjasto vastaanottaa adresseja seuraavien kriteerien mukaisesti. Vastuuhenkilö anoo kirjastonjohtajalta lupaa pitää esillä adressi. Adressi ei saa aiheuttaa kirjastolle lisää töitä tai ylimääräisiä kustannuksia, 

  • Adressin on oltava asiallinen ja noudettava hyviä tapoja
  • Adressi voi koskea omaa kuntaa, muita julkisia palveluita, lainsäädäntöä tai asioita, jotka suoraan vaikuttavat kansalaisten elämään.
  • Adressi suunnataan toimijalle, jolla on valta päättää asiasta jota adressi koskee. 
  • Kirjasto ei vastaanota adresseja, jotka käsittävät uskonnollisia kysymyksiä, puoluepoliittisia kysymyksiä tai ovat luonteeltaan yksityisiä  / henkilökohtaisia.
  • Vastuuhenkilön yhteystiedot sekä esilläoloaika käyvät ilmi adressista.
  • Vastuuhenkilö hoitaa adressia koskevat käytännön asiat.

Tulosta kansalaisaloitteen lupahakemus