Opettajille

Pietarsaaren kaupunginkirjastolla on tarjolla palveluita kaupungin kouluille ja päiväkodeille. Opettajat voivat mm. tilata kirjapaketteja tai lukupiirikirjoja ja vierailla kirjastossa luokkansa kanssa.

Pietarsaaren kirjaston lastenosasto
Kuva: Solid Media, 2016

Kirjapaketti

Voit tilata kirjapaketin lähettämällä sähköpostia suoraan meille, osoite on kirjasto@pietarsaari.fi. Kirjapakettiin on koottu joukko kirjoja joko luokkaa tai koulukirjastoa varten. Laina-aika on pidennetty kahteen kuukauteen. Lista lainatuista kirjoista tulee kirjapaketin mukana.

Toivomme, että ilmoitat seuraavat asiat sähköpostikirjeessäsi:

 • Koulu tai päiväkoti
 • Luokka
 • Oppilasmäärä
 • Mahdollinen teema tai muita toiveita
 • Omat yhteystietosi

Kaupunginkirjaston toimistoassistentti hoitaa kirjapakettien kuljetuksen.

Lukupiirikirjat

Lastenosastolla on kokoelma lukupiirikirjoja (BS-kirjoja), jotka on tarkoitettu ensisijaisesti koulujen käyttöön. Kirjoja on 5 kappaletta kutakin ja niitä voi tilata kirjapaketin mukana. Tästä näet, mitkä kirjat kuuluvat kokoelmaan:

Kirjaston lukupiirikirjat

Voit tilata sähköpostitse tai soittamalla 06 786 3280 / 06 786 3512

Kirjastokäynnit

Voit tulla käymään kirjastossa luokkasi tai päiväkotiryhmäsi kanssa myös tavallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Ota yhteyttä kirjastoon hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa niin ehdimme yhdessä suunnitella käynnin sisällön.

Suomenkieliset ryhmät, Anne Unkuri:

 1. Anne Unkuri

  Nimike: Kirjastovirkailija

  Vastuualueet: Opetus, kouluyhteistyö kaupungin suomenkielisten peruskoulujen kanssa. Asiakaspalvelu lainauksessa ja lasten- ja nuortenosastolla. Lainausvastaava.

  Matkapuhelin: 044 785 1510

Ruotsinkieliset ryhmät, Anna Gripenberg:

 1. Anna Gripenberg

  Nimike: Lasten- ja nuortenosaston johtaja

  Vastuualueet: Lasten- ja nuortenosaston aineistosuunnittelu ja kirjahankinnat. Opetus, kouluyhteistyö ruotsinkielisten peruskoulujen kanssa. Asiakaspalvelu lasten- ja nuortenosastolla.

  Matkapuhelin: 044 785 1512