Kouluille

Pedersören kouluille

Tervetuloa kirjastoon!


Koulun ja kirjaston yhteisenä tavoitteena on lukuinnon herättäminen oppilaissa. Luokkavierailut ovat tervetulleita koska se antaa oppilaille mahdollisuuden itse etsiä kirjoja ja tutustua kirjaston valikoimaan. Annamme myös kirjastonkäytön opetusta. Ota yhteyttä ja varaa aika kirjastokäyntiä varten.

 

Luokkalainat

  • Kirjastokorttia ei tarvita. Laina-aika on 2 kuukautta, muistutuksia lähetetään vain jos kirja on varattu, sekä kerran lukukaudessa.
  • Luokkalainana lainattuja kirjoja ei saa lainata edelleen muille eikä viedä kotiin.
  • Opettaja on vastuuhenkilö, eli hän on vastuussa siitä, että lainatut kirjat palautetaan. Meillä on monta innokasta lukijaa. Siksi on tärkeää että kirjat palautetaan lukukauden lopussa.
  • Päivitämme koulujen asiakastietoja vuosittain, siksi vastuuhenkilö täyttää ilmoituslomakkeen, jossa hän sitoutuu noudattamaan kirjaston sääntöjä.
  • Muistutusmaksuja ei peritä  kun näitä sääntöjä noudatetaan. Kirjasto laskutta koulua palauttamattomista kirjoista lukukauden lopussa, laskutus kirjaston sääntöjen mukaisesti.
  • Vanhemmat ovat vastuussa alle 13-vuotiaiden lastensa lainoista.Laina-aika on 4 viikkoa. Muistutuksia lähetetään kun laina-aika on päättynyt, ja silloin peritään muistutusmaksu.

Datero

Kirjasto toimii yhteistyössä Dateron kanssa.Datero tarjoaa tieto- ja viestintätekniikkaa erityisryhmille sekä kerää ja jakaa tietoa teknisistä lukiapuvälineistä, erityispedagogisista tietokoneohjelmista,  sovelluksista ja erityispedagogisista menetelmistä

Näyttelyt

Kirjastot järjestävät näyttelyitä. Jos teillä on koulussa sellaista materiaalia mitä haluaisitte näyttää suuremmalle yleisölle, ottakaa yhteyttä kirjastoon ja varatkaa näyttelyaika.


 


 

  

Uudet lasten ja nuorten kirjat