Aineisto

Kruunupyyn kirjastoista löytyy materiaalia monessa muodossa

Kirjat

Kruunupyyn kirjastoista löytyy noin 88.000 kirjaa, ruotsiksi ja suomeksi sekä myös monilla muilla kielillä. Lainausaika on kurssikirjoja lukuunottamatta neljä viikkoa. Kurssikirjojen lainausaika on kaksi viikkoa.

Kirjoja, joita meillä itsellämme ei ole, voimme lainata muista kirjastoista. Haluatko tietää enemmän? Katso kaukolainat »

Tarjoamme myös Fredrika kirjastoverkon kautta mahdollisuuden lainata e-äänikirjoja kuunneltavaksi ja e-kirjoja luettavaksi omalle tietokoneelle tai tabletille. Myös uusimmat nimekkeet ovat heti saatavilla. Palvelun ylläpitäjä on ruotsalainen ELib-yhtiö. Näin ollen sisältö on valtaosin ruotsinkielinen.

Voit itse uusia lainojasi verkkokirjaston kautta. PIN-koodin ja lainauskorttisi numeron avulla pääset kotoa uusimaan lainojasi ja varaamaan kirjoja Kruunupyyn kirjaston luettelosta. Oman PIN-koodin saat kunnan kirjastoista. Lainoja voi uusia myös puhelimitse. Lainoja voi uusia korkeintaan viisi kertaa.

E-kirjat ja lehdet

On myös mahdollista lainata kotiin e-kirjoja kuunneltavaksi tai luettavaksi omalle tietokoneelle tai tabletille. Lue enemmän »

PressReader

Maailman sanoma- ja aikakauslehdet kännykkään ja tabletille – ilmaiseksi kirjaston verkon kautta!

PressReader sisältää 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 150 maasta 60 eri kielellä. PressReaderin lehtiä voi ladata tabletille tai älypuhelimeen kirjaston langattoman verkon kautta. Kun sitten olet ladannut lehden, se pysyy tabletilla tai kännykässä ja voit lukea lehteä vaikka sinulla ei ole internetyhteyttä. Lisäksi voit kirjastokäyntisi jälkeen ladata lehtiä rajoituksetta 72 tunnin ajan.

Tee näin:

  • Lataa ilmainen PressReader-sovellus
  • Yhdistä tablettisi tai älypuhelimesi kirjaston langattomaan verkkoon Kronobyguest.
  • Avaa PressReader ja lataa suosikkilehtiäsi palvelusta
  • Lue lehdet kirjastossa tai kotona, lehtesi pysyvät sovelluksessa lähdettyäsi kirjastosta ja voit lukea niitä ilman internetyhteyttä milloin vain haluat.
  • Voit vielä ladata uusia lehtiä 72 tunnin ajan kirjastokäyntisi jälkeen.

PressReaderissä on lehtiä koko maailmasta. Voit hakea maan, kielen tai luokan mukaan ja löytää esim. Le Monden, Aftenpostenin ja The Washington Postin.

Sanoma- ja aikakauslehdet ovat paperiversioiden täydellisiä kopioita ja viimeisin numero on heti saatavilla.

PressReader-sovellus toimii seuraavissa laitteissa iPhone/iPad, Android, Windows ja Blackberry.

PressReaderiä voi käyttää myös kirjaston tietokoneilla.

Lehdet ja aikakauslehdet

Meillä on sekä paikallisia ja valtakunnallisia päivälehtiä sekä ruotsiksi että suomeksi. Lehdet säästetään kolme kuukautta. Tämän lisäksi tilaamme yhteensä noin 110 aikakauslehteä eri harrastusalueilta. Viimeistä numeroa lukuun ottamatta kaikkia aikakauslehtiä voi lainata kotiin. Lainausaika on neljä viikkoa. 

Audiovisuaalinen aineisto

Lastenosastolta löytyvät äänikirjat (CD) ja lastenelokuvia (DVD) lainattaviksi. 

Aikuisten osastolta löytyy kielikursseja sekä CD-äänikirjoja.

Kotiseutukokoelma

Kirjastoissa on omaan kuntaamme ja kotiseutuumme liittyvä erillinen osasto sekä tieto- että kaunokirjallisuudelle. Täältä löydät kirjoja, jotka käsittelevät Kruunupyytä tai ovat paikkakunnan kirjailijoiden kirjoittamia, niin kuin Lolan Björkmanin, Brita Högnäs-Sahlgrenin, Hjalmar Krokforsin, Erik Granvikin, Tor Högnäsin, Hans Forsin, Signe Strömborgin jne. kirjoja.

Kotiseutukokoelmaan hankitaan ja kerätään ensisijaisesti kirjoja ja kirjasia, mutta kokoelmasta löytyy myös muuta aineistoa, kuten julisteita, esittelylehtisiä, kasetteja, videoita sekä sukuselvityksiä.

Käsikirjastosta löydät myös kunnallista tiedotusta ja kunnanvaltuuston sekä kunnanhallituksen pöytäkirjat.