Nykarleby stadsbibliotek

Välkommen till Nykarleby stadsbibliotek – biblioteket för alla.

Vi erbjuder ett mångsidigt utbud av böcker, tidningar, e-böcker och andra medier. Här kan du både använda bibliotekets kunddatorer och surfa trådlöst på din egen dator eller surfplatta.

Vi prioriterar goda kundrelationer, bra service och generösa öppettider. Samarbetet med skolor och daghem är extra viktigt.

Vi vill ge alla, oberoende av eventuella (läs)handikapp, möjligheter till läsupplevelser. Därför har vi specialsamlingar inom lättläst, specialpedagogik- och handikapplitteratur både i tryckt och digital form. I äppelhyllan på vår barnavdelning finns anpassade medier. Ett bra alternativ för dom som tycker det är svårt att läsa vanliga pappersböcker!

Nykarleby är en ovanligt författarrik stad och självfallet lyfter vi gärna fram alla våra författare med Nykarleby-anknytning.

 

 1. Öppna landskap - Tordis Ekman

  Datum fredag 20 juli
  Plats Asta-salen Nykarleby stadsbibliotek

  Alla torsdagar i juli kl. 14:00 - 15:00 finns Tordis själv på plats för att svara på frågor och berätta mera om sina tavlor. Välkommen in!

 1. Valters födelsedag

  Datum fredag 20 juli 10:00 - 17:00
  Plats Nykarleby stadsbibliotek

  Åk häst och kärra, gör din egen plojknapp, hoppa kråka och mycket mera! Välkommen till Nykarleby stadsbibliotek och fira Valters födelsedag!

 1. Topelius 2018

  Söndagen den 14 januari har det gått 200 år sedan författaren, opinionsbildaren och sagofarbrorn Zacharias Topelius föddes på Kuddnäs i Nykarleby.

Kontakta Nykarleby stadsbibliotek

Kartbild som visar vart Nykarleby stadsbibliotek ligger.
Adress: Topeliusesplanaden 10 66900 Nykarleby
Telefon: 06-785 6104